Khaddi Sagnia ser fram emot att uppfylla andras drömmar

I augusti hoppade hon OS-final i längdhopp, i september ringer hon Svenska Spel Turs miljonvinnare. Det är tvära kast mellan Khaddi Sagnias olika jobb men är man en vinnare vill man också omge sig med andra vinnare.

– Att få hoppa en OS-final har varit en dröm för mig i många år, och i Tokyo fick jag äntligen göra det. Nu ska jag få vara med och uppfylla andras drömmar, de om den riktiga storvinsten. Att få ringa och komma med en sådan god nyhet känns fantastiskt, berättar Khaddi.

Efter stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson och fotbollslandslagets lagkapten Caroline Seger är Khaddi Sagnia nästa idrottsstjärna att ta sig an rollen som vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur. Khaddi, som efter att ha kommit nia i OS-finalen visat en strålande form med personligt rekord och SM-guld, ser verkligen fram emot sitt nya jobb.

– Det ska bli otroligt roligt men det är lite pirrigt, man vet ju aldrig hur de reagerar.

Själv har hon många vinster i bagaget med ett brons från inomhus-EM i vintras som den kanske främsta meriten. Hon vet alltså hur det är att vinna, vilket hon tror är en fördel i jobbet som vinnarkommunikatör. 

– Jag har ju tävlat och varit aktiv under hela mitt liv, och på så sätt fått känna av hur det är att vara en vinnare. Jag vet hur jag själv reagerar och hoppas kunna få en större förståelse för vinnarna på så sätt. Jag hade nog reagerat så som jag gör när jag vinner en tävling. Jag hade hoppat, skuttat och varit så himla glad. En miljonvinst öppnar en helt ny dörr till vad man kan göra i vardagen.

”Mycket fokus på siffror”

Finns det då några erfarenheter från de stora arenorna som hon kommer kunna dra nytta av i jobbet som vinnarkommunikatör? Ja, det är Khaddi övertygad om.

– Det är ju mycket fokus på siffror. Jag vill hoppa så långt som möjligt och vinnarna vill vinna så mycket som möjligt. Det är ju ändå en likhet, skrattar hon och fortsätter:

 

– Sedan har jag själv blivit intervjuad mycket och vet vilka typer av frågor man kan få. Det är så klart stor skillnad på att vinna en EM-medalj och en miljonvinst, och frågorna kommer skilja sig åt. Men lite ska jag nog kunna få med mig därifrån.

Stora och små drömmar för framtiden

Som så många andra har Khaddi Sagnia själv drömt om storvinsten och hon är en van Lottospelare. Än så länge har den uteblivit, men skulle hon någon gång vinna riktigt mycket pengar finns det en sak som hon verkligen drömmer om att göra.

– Jag har drömt om att bygga ett hus åt min mamma, och det vill jag göra när jag får tillräckligt med pengar för att uppfylla den drömmen. Och en miljonvinst hade så klart bidragit till det.

En annan sak som Khaddi Sagnia drömmer om är att för alltid bli ihågkommen som en av de riktigt stora och framgångsrika idrottarna.

– Jag har väldigt många drömmar, både stora och små. Resultatmål och att skriva in mitt namn i historieböcker genom att vinna medaljer, berättar hon.

Khaddis svar på några snabba

OS-guld eller miljonvinst?

– OS-guld. Det är ju en väldigt stor dröm för alla idrottare och det jag jobbar för. Efter allt jobb jag lagt ner skulle det vara en enorm belöning som jag alltid kommer bära med mig. Ett OS-guld finns alltid kvar medan en miljonvinst kan användas upp.

700 centimeter eller 700 miljoner?

– 700 miljoner, haha, absolut!

Tur eller skicklighet?

– Tur, det är något man bara får. Har jag tur kan jag träna till mig skickligheten, så då kan jag få både och!

Triss eller Lotto?

– Lotto! Jag går för mångmiljonvinsterna, haha.