Caroline Segers drömlägen

Caroline Seger är vår, och Europas, mesta landslagsspelare genom tiderna. Dessutom vinnare av Diamantbollen två gånger. I sommar är hon lagkapten för vårt landslag som ska försvara de blågula färgerna i fotbolls-EM i England.

Caroline Seger, mesta landslagsspelare genom tiderna

Vi hoppas på ett drömläge och guldläge med en EM-finalmatch på Wembley stadium i London den 31 juli. Men Caroline har fler drömlägen och favoritplatser på hemmaplan i sommar.

Ett långt fotbollsliv har tagit henne till platser över hela världen. Otaliga länder och resmål har bockats av. Borta har många gånger varit bra, men hemma är ändå alltid bäst. Ingenting slår en svensk sommar.

Så här ser det ut när Caroline listar tre av sina favoritplatser i Sommarsverige.

Marstrand

Nedanför Carlstens fästning ligger orten som är en av västkustens många pärlor med extra stark dragningskraft under sommarmånaderna. För många är Marstrand förknippat med segling och bad. Särskilt under den första veckan i juli är det fokus på segling i och med de tävlingar som pågår där då.

”I samband med landslagssamlingarna blir det självklart mycket fotboll och det kan därför vara skönt att för en stund få koppla bort den, ägna sig åt annat och hitta på kul aktiviteter. Inför EM på hemmaplan var vi i Marstrand med landslaget. Vi hade varit i Stenungssund på förläger och skulle vidare till Göteborg. På vägen dit stannade vi till i Marstrand och fick prova på segling. Det var en fin, solig dag och superkul att få testa segling.”

Marstrand har en rik historia och är vackert att beskåda. Trånga mysiga gränder löper kors och tvärs och minner om svunna tider. Samtidigt är det trendigt och turistigt. Detta skapar en livlig miljö med stort utbud av såväl kultur som nöje.

”Jag trivs när det är sommar, sol och bad och då är också Marstrand som bäst. Även om det är folktätt och livligt under högsäsong kan man hitta lugn och ro vilket jag verkligen gillar.”

Österlen

Många konstnärer har lockats till Österlen, som en plats för skapande. Där har de tjusats av de betagande vackra miljöerna som de sedan försökt fånga på duk med färg och pensel. Det är även en plats som lockar en fotbollskonstnär som Caroline.

”Det finns inget som slår en fin sommar på hemmaplan i Sverige och för mig är Skåne mer hemma än något annat. Det finns många platser i Skåne jag skulle kunna välja, men väljer till slut Österlen. Jag tar mig gärna utanför städerna och Österlen erbjuder precis den lantliga miljö jag önskar mig”

Det finns väldigt lite av stress och måsten och betydligt mer av annat som passar bättre för en fotbollsspelare som laddar om batterierna.

"Här finns kultur, lugn, lite av det gamla, den vackra naturen och de härliga stränderna. Det är ett behagligt tempo och alla möjligheter att verkligen kunna känna sig ledig."

Gotland

Gotland erbjuder speciella upplevelser under alla årstider, men det är under sommarmånaderna som ön visar sig från sin bästa sida.

”Det är svårt att inte nämna Gotland som ett av de bästa resmålen på sommaren. Under högsäsong är Visby trångt med alla människor och gillar man sena middagar och att spana på folk är det förstås jättebra. Men för egen del gillar jag mer tidiga morgnar än sena utekvällar och då finns det så mycket att se och uppleva. Och så alla stränderna. Jag gillar att ligga i solstolen på en strand och Gotland har ju faktiskt flera av Sveriges allra finaste stränder.”

Visst har Caroline även fotbollsanknytning till Gotland.

”Inför OS i London 2012 hade vi uppladdningen i Visby då vi tränade på Visborgsvallen och Gutavallen.”

Heja svensk fotboll!

Redan 1934 började Tipstjänst att samarbeta med Svenska Fotbollförbundet och sedan 1994 har Svenska Spel varit huvudsponsor till landets största idrottsförbund. Vi är stolta över att få vara med på en fantastisk resa och att kunna bidra långsiktigt till utvecklingen av svensk fotboll.

Samarbetet innefattar en speciell satsning på talangutveckling för fotbollsspelande tjejer. Det är en viktig pusselbit för att de svenska damfotbollsspelarna ska kunna fortsätta tillhöra några av de främsta i världen.

Samarbetet syftar också till att utveckla Svenska Cupen för både herrar och damer. I Svenska Cupen får lag från de lägre divisionerna möjlighet att mäta sina krafter mot de absolut bästa lagen i Sverige.

Mer om vår sponsring