Vinnaren i Triss designtävling är korad!

Triss Designtävling 2024 har i år gett externa kreatörer chansen att få designa och sätta sin personliga prägel på årets Nyårskalender, kronjuvelen i julsortimentet. Tävlingen är nu avslutad och ett grundligt juryarbete har resulterat i en slutgiltig vinnare.

Under januari och februarhar Triss Designtävling pågått och kreatörer har fått chansen att tävla om möjligheten att tolka och designa högtidsprodukten Triss Nyårskalender. Sökandet efter Triss nya kreatörsstjärna lider nu mot sitt slut. Totalt 76 ansökningar har granskats och ett gediget juryarbete har till slut landat i en slutgiltig vinnare.

– Det har varit ett ärofyllt uppdrag och en hög kompetensgrad bland alla bidrag, framför allt de fem finalisterna, berättar den externa juryn bestående av Fredrik Sologub, Linnéa Andersson och Carl Wilhelm Hirsch.

Retrostil i modern klang

Vinnaren av Triss Designtävling 2024, som kommer få uppdraget att i samarbete med Triss designa årets Nyårskalender, är illustratören Christina Hägerfors. Christina har många års efterenhet som illustratör och brinner för kombinationen av retrostil i modern klang.

– Jag älskar julen som högtid, det känns därför som ett riktigt drömprojekt att få designa Triss Nyårskalender 2024. Jag är stolt att även få vara en del av den tradition som Triss verkligen är, berättar Christina.

Juryns motivering

"Det vinnande bidraget har ett lekfullt, modernt och folkligt uttryck. Vi ser att detta är ett inspirerande vintermotiv att kunna bygga Triss Nyårskalender 2024 på, samt ett konstverk att kunna ha uppe i många hem under hela december och nyårshelgen"

– Fredrik Sologub, Linnea Andersson, Carl Wilhelm Hirsch och juryteamet från Triss 

Återigen stort stort tack till alla som var med i tävlingen! Här ser du det vinnande bidraget i en tjusig retrostil!

Vår grundliga och hårt arbetande jury!

Följ oss på Insta för mer Triss-kul!