Jackpot just nu

Så här många miljoner har du chans att spela om i dag

Nummerspel och lotterier

Hos Svenska Spel Tur finns flera folkkära och klassiska nummerspel och lotterier som Lotto, Keno, Vikinglotto och Eurojackpot. Online kan du dessutom spela nummerspelet KenoXpress.

Nummerspelen hos Svenska Spel Tur är uteslutande baserade på tur och slumpen. Även om skicklighet inte har något med det att göra så går det förstås bra att förlita sig på skrock eller turnummer i jakt på nästa Jackpot. Ditt val av nummer kan däremot inte påverka sannolikheten att vinna på ett nummerspel eller lotteri.

Hur väljer du dina rader i jakt på miljonerna?

Våra nummerspel

Färdiga spel

Slumpade rader på nummerspelen. Välj insats och håll tummarna för en vinst!

 • Rubbet
  89 kr
  5 färdiga miljonspel
  Lotto + Joker x2, Eurojackpot, Keno och Vikinglotto
 • Eurojackpot
  100 kr
  4 rader
 • Lotto
  100 kr
  15 rader
  Lotto 1 & 2 + Joker (10kr)
 • Keno
  60 kr
  6 rader
  med Kung Keno
 • Vikinglotto
  60 kr
  6 rader
 • Lotto
  40 kr
  5 rader
  Lotto 1 & 2 + Joker (10kr)

20 Lottospelare blev miljonärer 1 maj!

Lördagen den 1 maj avgjordes Andra Chansen för fjärde gången. Den här gången gick 20 miljonvinster ut bland de som spelat Lotto med Joker det senaste halvåret.

Stor spridning bland vinnarna

De tjugo vinnarna som fått en andra chans på Lotto är utspridda över stora delar av Sverige, från Härnösand till Malmö. Det är även kul att se en stor spridning i ålder på vinnarna, då yngsta vinnaren är 19 år medan den äldsta är 76 år.

– Tänk att vinna en miljon kronor på en Lottorad man lämnat in det senaste halvåret och dessutom då kanske inte varit i närheten av sju rätt och de riktigt stora vinsterna. Här kan man verkligen tala om att få en andra chans, säger vinnarkommunikatören Demet Assali.

Du kan läsa mer om vinnarna på Lottos vinnarsida.

Till Lotto

När du vinner på nummerspel

Vinnarkommunikatörerna på Svenska Spel Tur ringer alla som vunnit minst en miljon kronor på något av våra nummerspel. Kanske är det dig vi ringer nästa gång?

Oavsett om du spelat dina rader i 30 år eller om kvällens dragning är din första så kan en miljonvinst vänta runt hörnet. Slumpen i nummerspel kan vara lika delar förlösande och frustrerande.

Våra vinnarkommunikatörer älskar sina jobb och delar gärna med sig av historier från miljonvinnare de stött på genom åren.

Varje kväll finns miljonchans på våra nummerspel Eurojackpot, Lotto, Vikinglotto, Joker eller Keno och vinnargänget står ständigt redo att leverera ett miljonbesked.

Om nummerspel

Vad är nummerspel?

Nummerspel hos Svenska Spel Tur är ett antal spel där du ska försöka pricka in ett antal nummer som utgör den rätta raden. Samtliga nummerspel avgörs genom en dragning som sker en eller flera gånger i veckan. Det går inte att förutse resultatet av dragningen genom skicklighet i nummerspel utan slumpen avgör om du vinner eller inte. Om du prickar in samtliga eller ett antal av numren i dragningen så vinner du.

Nummerspel ger dig ofta en chans att vinna riktigt stora vinstsummor, ofta flera miljoner kronor. På vissa spel som Eurojackpot, Lotto med Drömvinsten och Vikinglotto har du ofta chans att vinna över 100 miljoner.

Vinstchanser på högsta vinsten hos Svenska Spel Turs nummerspel:

 • Högsta vinsten på Eurojackpot – upp till 90 miljoner euro
  Vinstchans 1:95 344 200
 • Drömvinsten på Lotto – minst 75 miljoner
  Vinstchans 1:337 915 578
 • Jackpot på Vikinglotto – upp till 25 miljoner euro
  Vinstchans 1:98 172 096

Vilka är de vanligaste numren som dras?

Självklart kommer inte alla nummer att dras exakt lika många gånger, det är det som är charmen med slumpen. Vilka nummer som dragits historiskt påverkar heller inte alls vilka nummer som kommer dras i framtiden. Även om det kan kännas som vissa nummer är "heta" eller "kalla" kommer det aldrig påverka utfallet av nästa dragning.