Bakning med Bob

Våra härliga kockar och bagare ger sina bästa tips på tekniker och recept inom bakning och matlagning för en rikare vardag.
 

Här hittar du klipp från inslagen i Keno-dragningen som handlar om Mat och bakning. Kika in här då och då, sidan kommer att uppdateras med fler klipp med tiden.

Mumsiga Daimsnittar

Bob bakar Daimsnittar med Kenotwist och självklart bjuder vi på hela receptet under filmen:
 

Ingredienser

150 g Daimkulor eller krossad Daim

100 g Smör, rumsvarmt
1 dl Strösocker
2,25 dl Vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
2 msk Sirap, ljus
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk Ingefära, mald
Topping
100 g Choklad, ljus

Så här gör du:

1. Vispa det rumsvarma smöret ihop med strösockret och sirapen, sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker, ingefära och häll ner i bunken med smörblandningen, tillsätt daim och arbeta ihop till en deg.
3. Dela degen i 2 lika stora bitar och rulla ut till längder, placera på plåt med bakplåtspapper och platta till något
4. Grädda mitt i ugnen i 13 - 15 minuter
5. Skär lagom stora bitar på snedden, 3 - 4 minuter efter gräddning
6. Smält choklad i vattenbad medan kakorna svalnar, doppa båda kortsidorna i choklad och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna i kyl.

Smördegslyx med hallon

Bob bakar smördegslyx med Nutella och vaniljkräm toppade med hallon. Hela receptet finns under filmen.
 

Recept:

1 pkt frysta smördegsplattor
3 dl vaniljkräm
1,5 dl nutella
1 näve färska hallon
1 dl hyvlad mandel och pärlsocker
1 uppvispat ägg

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Ta plattorna ur förpackning, låt tina 20 min på plåt med bakplåtspapper
3. Skär plattorna exakt på mitten, tryck ett hål i hälften av plattorna, använd en äggkopp eller utstickare.
4. Pensla alla plattorna med uppvispat ägg, vänd de med hål i pärlsocker och mandel, placera dem över plattorna utan hål kant i kant
5. Grädda mitt i ugnen i 18 - 20 minuter
6. Låt svalna ordentligt innan du spritsar eller klickar i 2 tsk nutella i varje, spritsa eller klicka en rejäl klick vaniljkräm över nutellan, dekorera med hallon.
7. Förvaras i kyl och äts med fördel samma dag.

Tillbaka till huvudsidan