Vad är Eurojackpot?

Eurojackpot är ett nummerspel där du ska pricka in 5 nummer av 50 samt 2 av 12 stjärnnummer. Vid varje dragning dras 5 nummer och 2 stjärnnummer som blir det rätta raden.

Är du ensam om att få 5+2 rätt på Eurojackpot är du garanterad minst 10 miljoner euro. Spelet har en jackpot som växer två gånger i veckan, mellan de olika dragningarna. Som mest kan den växa ända upp till 120 miljoner euro. 

Eurojackpot är ett samarbete mellan Sverige och massor av andra länder i Europa. Spelet har funnits sedan 2012 och Sverige gick med 2013.

Hur spelar man Eurojackpot?

Du kan spela Eurojackpot både online på svenskaspel.se/tur och i butik hos spelombud. Du kan spela enkelrader, systemspel, flerveckorsspel eller färdiga spel. Det går även att spela Eurojackpot tillsammans, som andelsspel och att prenumerera. Läs mer om hur du kommer igång under så här spelar du eller olika sätt att spela Eurojackpot under spelformer.

Speldagar och spelstopp

Du kan spela på nästa dragning fram till spelstopp: på tisdagar och fredagar till klockan 19:00. Du kan även rätta dina rader i Mina spel direkt efter den internationella dragningen, normalt runt 21:00.

Vanliga frågor

Hur rättar man Eurojackpot?

Det finns olika sätt att rätta Eurojackpot. Du kan rätta Eurojackpot genom att jämföra dina rader med de vinnande raderna på resultatsidan, rätta via Mina spel eller aktivera e-post med personlig rättningsupplevelse.

Vad kostar det att spela Eurojackpot?

Det kostar 25 kronor att spela en rad på Eurojackpot. För 25 kronor får du en rad på Eurojackpot med 5 nummer + 2 stjärnnummer. Du kan spela upp till tolv enkelrader i ett spel.

Hur annullerar jag mitt spel på Eurojackpot?

Om du ångrar ditt spel på Eurojackpot, gå in på Mina spel och klicka "Annullera" på avsett spel.

Observera att du inte kan annullera spelet senare än 5 minuter efter spelstopp. Spel lagda via ombud kan inte annulleras via internet, ta med kvittot och gå till ombudet. Annullering av spelet måste göras hos det ombud där du har spelat – och samma dag som du spelat.

Hur skriver jag ut mitt spel?

Du kan skriva ut dina rader på Eurojackpot i Mina spel, genom att expandera ditt spel och sen välja "print" i din browser alternativt trycka control + P på PC eller command + P på Mac

Hur e-postar jag mitt spel?

Välj skriv ut och spara din utskrift som pdf-fil, sedan kan du bifoga den i ett e-postmeddelande.

Hur vet jag att ett vinnarsamtal är på riktigt?

Om du inte redan rättat ditt spel är det lätt att bli överraskad när det kommer ett samtal från Svenska Spel. Det är viktigt att veta att vi aldrig ber om uppgifter till bankkonto, bankkort eller andra finansiella detaljer. Vi ber heller aldrig om att du ska legitimera dig med bank-id eller motsvarande. Läs mer om hur du kan få reda på att du har vunnit.

Hur får jag veta att jag har vunnit

Du håller enklast koll i mina spel och du kan också välja att ta emot rättningsmejl eller mejl endast vid vinst genom att ställa in dina spel 

Spelregler

Fullständiga regler för Eurojackpot hittar du i Spelregler Eurojackpot(pdf).

Spelguider finns även för nummerspelen Lotto, Vikinglotto, Keno och Kenoxpress samt Triss,  Skrapspel och Fler lotter.